کارفرمای خوب بودن لازمه ی شرایط و ضوابط می باشد. ما در این مقاله به بررسی این شرایط و ضوابط می پردازیم. کارفرما و کارگر هر کدام به یک دیگر نیازمند هستند. این نیاز هیچ گاه از بین نمی رود. زیرا این کارگران هستند که جزو عوامل تولید محسوب شده اند. بدون کارگران خط تولید از رونق خواهد افتاد.

 

عنوان چگونه کارفرمای خوب باشیم؟

کارفرمای خوب بودن یعنی مردانگی را در محل کار شکل دادن به گونه‌ای که کارکنان آن محل احساس باارزش بودن بکنند. طوری که کارهایی فراتر از وظیفه‌های خویش انجام دهند. کارفرما را در جهت موفقیت بیشتر یاری نمایند. برای کارفرمای خوب بودن همواره باید تلاش شود. همیشه با صبر و حوصله و خوش‌رفتاری با کارکنان رفتار شود که آن‌ها به چشم ابزار نگاه نشود. اگر شما یک کارفرمای خوب باشید، اگر حقوق ماهانه دستمزد کارگران کمی عقب افتاد هیچ مسئله‌ی ناخوشایندی رخ نخواهد داد چراکه آن‌ها به شما شناخت پیدا کرده‌اند. یقین دارند که این مشکلی که پیش‌آمده قطعا موقتی است و به‌زودی حل خواهد شد.

کارفرمای خوب همیشه برای کارمندان خویش محیط‌های ایمن مهیا می‌کند. همیشه صبور و فهیم است اگر مشکلی برای یکی از کارمندان پیش بیاید و دیگر به محل کار نتواند بیاید، با او با لحن زشت صحبت نمی‌کند. در برخورد با او کمال احترام را رعایت نماید هرچند که به ضرر او باشد. برای کمک کردن استرس افراد تلاش می‌کند با احترام گذاشتن به خویش و اطرافیان ارزش خویش را حفظ نماید.

 

حامی بودن یکی از ویژگی‌های کارفرمای خوب

علاوه‌ بر این‌که کارفرمای خوب باید محیطی ایمن و امن را برای کارمندان خود ایجاد کند، با آن‌ها صادق باشد و حامی آن‌ها نیز باشد،تا سطح رضایت شغلی کارمندان بالا برود. اگر کارمندان از شغل خویش راضی باشند در تلاش خواهند بود که کارهایی فراتر از حیطه کاری خویش انجام دهند این کار هم باعث پیشرفت خود و هم پیشرفت کارفرما خواهد شد. اگر کارفرمایان به‌غیر از دستمزد تعیین‌شده از طرح‌های تشویقی برای کارکنان خویش لحاظ کنند. کارکنان رغبت و تمایل بیشتری برای موفقیت دارند و تلاش خواهند کرد که توجه آن‌ها را به خود جلب نماید. طرح‌های تشویقی می‌تواند افزایش حقوق و یا چند روز مرخصی برای استراحت با شروط و یا می‌تواند کارت هدیه باشد. این کار هم به آن‌ها و هم به کارکنان حس رضایت شغلی خواهد داد.

یک کارفرمای خوب وقتی وظایفی به کارکنان محول می‌کند باید بداند که اگر سوالی در این زمینه کارکنان از او پرسیدند با صبر و حوصله و به‌طور کامل برایشان توضیح دهد. تا راهنمایی‌های لازم را داشته باشد. مشاور به آن‌ها کمک می‌کند بهتر و درست‌تر وظایفشان را انجام دهند یک کارفرمای خوب با تشویق کارکنان به کار تیمی و ایجاد روابط صمیمی و دوستانه بین آن‌ها اعتماد را بین خویش و آن‌ها بالا برده و در نتیجه موفق‌تر از قبل خواهند شد.

 

چگونه یک کارفرمای خوب را تشخیص دهیم؟

اگر شما به یک شرکت و یا نهادی درخواست کار داده‌اید و برای مصاحبه به آن محل رفته اید. می‌توانید با پرسیدن سوالاتی دریابید که آیا آن محل مکانی مناسب و ایمن برای کار کردن است یا خیر. می‌توانید از مدیر استخدام سوالاتی در خصوص فرهنگ آن‌جا بپرسید تا بدانید در محیط کار چه نوع فرهنگی حاکم است. در مورد اهداف شرکت سؤال کنید و ببینید که با اهداف کاری شما تطبیق دارد و یا متضاد است؟ اگر اهداف شما با آن‌ها یکی بود یقین بدانید که رابطه خوبی با کارفرمای خویش خواهید داشت. در مورد امور مالی سودآوری و رشد شرکت سؤال کنید و یا می‌توانید تحقیق کنید.

اگر شرکت موردنظر ازنظر مالی خوب باشد شما می‌توانید با داشتن مهارت‌های خارج از حیطه خویش با موافقت کارفرما به موفقیت‌های زیادی برسید و در کسب‌وکار خویش موفق‌تر شوید. تحقیق کردن از خلق‌وخوی کارفرما هم فراموش نشود. محیطی ایمن با داشتن کارفرمای خوب آرزوی هر کارمندی است. کارفرمایی که همه‌جوره حامی کارکنان خویش باشد و در موارد خاص که حق با کارکنانش حق را به آن‌ها بدهد. آن‌ها را درک کند و در راه موفقیت آن‌ها را همراهی کند. چرا که اگر کارکنان یک شرکت با اشتیاق و با جان ‌و دل کار کنند ثمرات رو به شرکت رو به جلو پیش رفته و از قبل موفق‌تر خواهد شد. رسیدن به این مرحله هم به نفع کارفرما است و هم به نفع کارکنان تمام خواهد شد.

 

چند ویژگی مثبت برای کارفرماها

چند ویژگی ضروری برای کارفرمای خوب شدن لازم است تا او را به قله موفقیت در زمینه کاری برساند. اگر این خصوصیات را در خود ایجاد کند اطمینان داشته باشید که موفق‌تر از قبل خواهید شد هماهنگی بین کار و کارکنان کاری ضروری است پس به یاد داشته باشید هماهنگ با همدیگر کار کنید. همیشه با کارکنان خویش صادق باشید وقتی با بحرانی در حیطه کاری مواجه شدید با کارمندان خویش در جریان بگذارید. به آن‌ها اطمینان دهید که اگر شما را در حل این مشکل یاری دهند قطعا مشکل رفع خواهد شد و شما قدردان زحمات آن‌ها خواهید بود. همیشه مثبت فکر کنید. مثبت فکر کردن چیزهای مثبت را به‌همراه دارد با کارکنان خود گفتگو کنید.

فکر نکنید چون کارفرما هستید همه‌چیز و همه‌چیز را بیشتر و بهتر از بقیه می‌دانید. شاید کارمندان شما پیشنهاد بهتری درمورد پیشرفت در کار داشته باشند کارهای جدیدی به کارمندانی که به مهارت‌های دیگری غیر از شغل خود دارند محول کنید. این کار اعتمادبه‌نفس آن‌ها را بالا می‌برد. بین کارکنان خویش تعادل ایجاد کنید و به آن‌ها قوت قلب بدهید. طوری رفتار کنید که آن‌ها شما را الگوی خود قرار دهند. به کارکنان خود احترام قائل شوند تا به آن‌ها حس ارزشمند بودن را القا کنید. قدردان کارمندان خود شوید و همیشه با کوچک‌ترین کاری که برای ارتقاء شرکت انجام می‌دهند از آن‌ها تشکر کنید. در آخر کارمندان خود را تشویق کنید تا کارهای خود را بهتر از قبل انجام دهند می‌توانید با تشویق‌های مالی و یا زبانی آن‌ها را ترغیب به این کار نمایید.

داشتن کارفرمای خوب برای کارمندان

داشتن کارفرمای خوب برای کارمندان یک شرکت، نعمتی بزرگ است. در چنین مکان‌هایی کارمندان حس ارزشمند بودن می‌کنند و از شغل خود رضایت کامل را دارند. همیشه مورد قدردانی قرار می‌گیرند و مورد اهمیت واقع می‌شوند همیشه قدردانی از کارمندان پولی نیست. یک کارفرمای خوب می‌تواند قدردانی خود از کارمندان را به شکل لسانی بیان کند. می‌تواند از کارمندان نمونه خود جلوی جمع تمجید و تعریف کند. با این کار با این کار کارمندان دیگر نیز تلاش خود را افزایش خواهند داد. اما در نظر داشته‌باشیم همه کارفرما خوب و فهیم نیستند و این خیلی ناراحت‌کننده هست. در چنین محیط‌هایی کارکنان حس بی‌ارزش بودن دارند و هیچ تلاش اضافی برای شرکت نکرده و فقط به چشم وظیفه به شغل خود نگاه می‌کنند.

همیشه اضطراب و ترس این را دارند که اگر کارشان را به‌درستی انجام ندهند. کارفرما چه برخوردی با آن‌ها خواهد کرد. اگر نیم‌ساعت دیر به محل کارشان برسند با سرزنش مواجه خواهند شد. حتی اگر دلیل منطقی برای تاخیر خود داشته باشند. چنین شرکت‌هایی محیطی خفه و آرامش را برای کارکنان خواهند داشت. به‌دور از روابط صمیمی کارکنان شرکتی که یک کارفرمای خوب دارند باید در نظر داشته باشند که آن‌ها هم به نوبه خود باید از کارفرمای خود همانگونه که او از آن‌ها تقدیر و تشکر می‌کند تشکر کنند. همیشه احترام او را نگه دارند و در مواقعی که شرکت با بحران مواجه شود دوش به دوش او کار کنند. شرایط را درک نمایند تا مشکل بزرگ‌تر نشود.

منتشرشده در: 9 اردیبهشت 1402 / دسته بندی ها: دسته‌بندی نشده /

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه، از تخفیف‌ها و آموزش‌های جدید مکعب و رویدادهای فعال، با خبر شو!

آموزش ببین و خودت رو ارتقا بده.